etusivu tuotteet uutiset tuotetuki verkkokauppa oma_lehti

ERÄ-lehden oikaisu

7.11.2007

Erä-lehti kirjoitti virheellisesti EasyGO:n ominaisuuksista Erä-lehden numerossa 13/2007. Alla toimittajan oikaisu laitetestistä:

ERÄn numerossa 13-2007 julkaistiin taskupaikantimien vertailu, josta löytyi tekstin julkaisun jälkeen kaksi asiavirhettä. Molemmat virheet liittyivät EasyGO-puhelinpaikannusohjelmistoon.

Poiketen siitä mitä tekstissä esitetään, EasyGO saa GPS-sijainnin selville ja pystyy toimimaan paikantimena myös silloin, vaikka sovellusta käynnistettäessä kirjautuminen ei onnistuisi heikkojen puhelinkenttien vuoksi. Tällöin käytössä ovat karkea yleistiekartta sekä puhelimeen siihen mennessä ladatut tarkemmat karttaruudut.

Väärä väittämä oli seurausta erämaassa tehdyn koekäytön aikana tapahtuneesta muusta yhteysvirheestä, joka kahteen kertaan tapahduttuaan tulkittiin ohjelmistosta johtuvaksi. Virhetilanteiden välissä sekä puhelin että paikannin käynnistettiin varmuuden vuoksi uudestaan, ilman muutosta tilanteeseen.

Myös seuraavan kappaleen väittämä minimissään 10 sekunnin tai 10 metrin päivitystiheydestä ei aivan suoraan pidä paikkaansa, sillä nämä minimiarvot liittyvät reittiviivan tallentamiseen muistiin. Ruutua laite päivittää normaalisti sekunnin välein.

Pahoittelemme virheitä.

EasyGo:sta esitetty tuotearvio olisi todellisilla lähtötiedoilla muuttunut nyt esitetystä erityisesti maastokäytössä. Varsinaiseksi retkilaitteeksi pitkille, usean päivän mittaisille vaelluksille siitä ei kuitenkaan edelleenkään ole mm. siksi, että tarkkojen karttojen saatavuus verkon yli ei aina ole mahdollista ja puhelimen virransaantia ei voi maasto-oloissa kunnolla turvata.

Arto KojoTakaisin uutisarkistoon
© Infokartta Oy :: Site design by WAF-solutions